+420 283 933 452
Šipka POPTAT / KOUPIT

DŘEVĚNÉ FASÁDY REAL FACADE Z DŘEVINY THERMO DŘEVO BOROVICE

Thermo dřevo je rozměrově stabilní, odolné a zcela ekologické dřevo se zvýšenou odolností proti biologickým škůdcům a naše fasádní profily se vyrábějí z borovice těžené na území Finska.

Zpracování:
Námi dodávané Thermo dřevo je vyráběno metodou WTT při, které se využívá tepelná úprava dřeva při 180°C.

  • Při tepelné úpravě se nepoužívají vůbec žádné chemikálie. Je potřeba pouze trochu vody na započetí procesu. Zbytek se odehrává díky postupnému zvyšování teploty uvnitř natlakované komory (za použití tlaku 7 až 9 barů). Postupným zahříváním dřeva se z něj uvolňuje vlhkost a vytvoří se prostředí plné páry, které zajistí rovnoměrné zabarvení a úpravu dřeva. Dřevo je díky tomuto procesu naprosto nezávadné k životnímu prostředí a nijak neohrožuje okolní faunu ani floru.
  • Dřevo je před vlastní thermo úpravou předsušeno na 12-14% obsahu vlhkosti. Důležitou součástí WTT procesu je, že dřevo během úpravy není nikdy vysušeno až na 0%. Naopak, zbytková úroveň vlhkosti zůstává na 6-8%. Tato vlhkost dřeva je pro Thermo dřevo konečná.
  • Moderní technika kontroluje celý výrobní proces a rovnoměrná úprava dřeva v celém průřezu je tak garantována.  Borovice změní díky této úpravě svůj původní přírodní světle žlutý odstín na přirozené lehce tmavé zbarvení.
  • Dřevo získá výrazně zlepšenou rozměrovou stabilitu a tím se snižuje náchylnost dřeva k deformacím resp. k bobtnání a následnému smršťování dřeva. Rozměrové změny se eliminují až o 60%.
  • Dřevo vykazuje zvýšenou odolnost vůči hnilobě a plísním a zároveň i zlepšené izolační vlastnosti.


Nátěr a barva
Pokud se rozhodnete tepelně upravené dřevo na fasádě ošetřit nátěrem,  aby jste zachovali dřevo bez typické šedé patiny, která se bez ošetření na dřevu projeví již ca. 1 rok po vystavení povětrnosti, doporučujeme použít nátěr OSMO Terasový olej č. 010 Thermo dřevo olej. OSMO Terasový olej je nátěr na bázi přírodních rostlinných olejů a vosků a díky použití těchto surovin se jedná o zcela zdravotně nezávadný nátěr na dřevo. Pigmenty, které jsou obsaženy v tomto nátěru nezpůsobí žádnou výraznou změnu původní barvy Thermo borovice, naopak odstín se ještě více zdůrazní a dřevo je tak navíc chráněno před UV paprsky, které mají na šednutí dřeva největší vliv. Nenatírejte však thermo dřevo dříve než 3 měsíce po pokládce fasádních profilů.. Během těchto 3 měsíců dojde k přirozenému úbytku ve dřevu obsažených látek a zároveň ke konečné stabilizaci dřeva po thermo úpravě.

Hustota dřeva
Ca. 510 – 550 kg/m3

Rozměry a zpracování :

Fasádní profily z Thermo borovice dodáváme dle ČSN EN 14519.

Závěr:
Jakýkoliv materiál z dřevěného masivu montovaný ve venkovních prostorách nezůstane klidný a bude neustále pracovat podle vlivu okolního prostředí.


Reference

ZÁZEMÍ FIRMY