+420 283 933 452
Šipka POPTAT / KOUPIT

DŘEVĚNÉ FASÁDY REAL FACADE Z DŘEVINY DARK RED MERANTI

Výskyt:
Dark Red Meranti se vyskytuje v Jihozápadní Asii, Filipínách, v Indonesii a Malajsii, kde se mu dobře daří v tropických nížinných deštných lesích a v nižších vrchovinách.

Popis:
Barva: bělové dřevo je nažloutle šedé, běl 4 až 8 cm široká, jádrové dřevo je bledé růžové až červenohnědé.Mohou se vyskytnout i světlejší kusy, které byly vyrobeny z kulatiny pocházející v jižněji ležících růstových oblastech.  Hustota suchého dřeva se pohybuje podle jemnosti let/šířky letokruhů mezi 560 – 860 kg/m3. Dark Red Meranti se vyznačuje stejnoměrnou texturou, která je slabě fládrovaná. Po vysušení je toto dřevo dobře tvarově stabilní, snadno a čistě se zpracovává, vykazuje rovnoměrně hladký povrch, lze dobře povrchově ošetřovat. Vlhkost dřeva při dodání je podle výrobního procesu ca. 16 – 18% . Obsažené látky mohou na čerstvých plochách řezu ronit a proto způsobit na zdivu zabarvení. Doporučujeme proto veškeré řezné hrany opatřit OSMO Voskem na řezné hrany č. 5735. U dřeviny Dark Red Meranti je obzvláště důležité používat u vnějších konstrukcí nekorodující připevňovací prostředky. Přirozené světlé zešednutí po téměř půlročním vystavení povětrnosti je normální a neovlivňuje ani kvalitu ani trvanlivost.

Barevné rozdíly mezi jednotlivými prkny jsou přirozené, některé rozdíly v barevnosti mohou být až silně markantní.

Hustota dřeva : ca. 560 – 860  kg/m3.
Uměle sušené na: 16-18%

Nátěr a barva
Pro použití v exteriéru v případě požadavku na bezbarvou úpravu dřeva použijte výrobek OSMO UV Ochranný olej bezbarvý Extra č. 420. V případě, že chcete dřevo chránit pigmenty a zároveň zachovat co nejvíce jeho přirozenost, použijte pigmentovaný nátěr  OSMO Terasový olej č. 006 Bangkirai světlý evtl. v případě požadavku na barevné ztvárnění s vyšším stupněm pigmentace, ale stále se zachováním struktury a fládrování dřeva OSMO Ochrannou olejovou lazuru. ( 18 barevných odstínů). Veškeré aplikace provádějte dle technických listů k výrobkům OSMO.

Rozměry a zpracování:


Závěr:
Jakýkoliv materiál z dřevěného masivu montovaný ve venkovních prostorách nezůstane klidný a bude neustále pracovat podle vlivu okolního prostředí.


Reference

ZÁZEMÍ FIRMY